menu
Word Lid
Drie kandidaten uit onze regio op de provincieraadslijst!

Het Vlaams Belang heeft de kieslijsten voor de provincieraadsverkiezingen bekend gemaakt. In Dendermonde-Sint-Niklaas staat Delphine Bekaert op de eerste plaats en wordt de lijst geduwd door Kamerlid Barbara Pas. “De verschillende steden en gemeenten binnen onze regio worden elk vertegenwoordigd door een waardevolle kandidaat”, zegt Pas. “Ik ben bijzonder trots mijn schouders te mogen zetten onder deze sterke lijst. We mikken op een knap resultaat.”

In Dendermonde-Sint-Niklaas trekt het Vlaams Belang voor de provincieraadsverkiezingen naar de kiezers met Delphine Bekaert uit Sint-Niklaas. Uittredend provincieraadslid Stefaan Van Gucht staat op de tweede plaats. Nog uit onze regio is, op de zevende plaats, Evie Herssens uit Lebbeke kandidaat. Federaal fractieleider Barbara Pas sluit de lijst af.

“Echte verandering komt er enkel met het Vlaams Belang. Dat is wat de Vlaming wil, maar nooit krijgt van de systeempartijen”

Uittredend provincieraadslid Stefaan Van Gucht stelt vast dat het huidig bestuur in Oost-Vlaanderen het op meerdere fronten laat afweten: van het onvoldoende beschermen van landbouwgronden tegen verstedelijking tot het gebrek aan ondersteuning voor lokale ondernemers. Ondertussen verliest het zich in grootschalige projecten die de werkelijke noden van de provincie negeren. “Echte verandering komt er enkel met het Vlaams Belang. Dat is wat de Vlaming wil, maar nooit krijgt van de systeempartijen”, concludeert Van Gucht. Het Vlaams Belang wil deze zwakke aanpak beëindigen en pleit voor het afschaffen van de provinciebesturen, met een herverdeling van de bevoegdheden naar lokale besturen, die beter inspelen op de behoeften van de bevolking.

Ondertussen moet volgens Evie Herssens het provinciebestuur alvast werk maken van de opmaak van een plan lokale economie dat kmo’s versterkt, innovatie bevordert en inwoners actief betrekt bij de economische besluitvorming. Voorts moet het inzetten op het vrijwaren van landelijke gebieden en op veilige infrastructuur. “Elke stem telt. Onze partij wil breken met de neerwaartse spiraal die door de andere partijen enkel voortgezet zal worden. Een krachtige score voor het Vlaams Belang zal bovendien een signaal zijn naar de systeempartijen die onderhandelen over een federale en Vlaamse regering dat de Vlamingen eindelijk echte verandering willen”, aldus Herssens.

De volledige lijst:

1

Delphine Bekaert

Communicatiecoördinator

29

Sint-Niklaas

2

Stefaan Van Gucht

Telecomtechnieker

62

Dendermonde

3

Nathalie Behiels

Verpleegkundige

41

Hamme

4

David Boel

Dierenarts

42

Zele

5

Berlinda De Cleen

Huisvrouw

57

Kruibeke

6

Paul Oste

Gepensioneerde Arbeider

65

Temse

7

Evie Herssens

IT analist

52

Lebbeke

8

Rudi Hendrix

Bediende

57

Zwijndrecht

9

Hendrik Linthout

Elektricien

27

Stekene

10

Lena Van Boven

Fractiemedewerker

60

Lokeren

11

Barbara Pas

Volksvertegenwoordiger

43

Dendermonde

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF