menu
Word Lid
Isabel Van Acoleyen nieuwe voorzitter Vlaams Belang

Met genoegen en met plezier stelt Vlaams Belang Dendermonde vandaag haar nieuwe voorzitter voor. Isabel Van Acoleyen, geboren in Dendermonde maar getogen in Schoonaarde. Verknocht aan Schoonaarde, zeg maar. Deze onderwijzeres met 22 jaar ervaring woont met haar gezin al heel haar leven in deze Dendermondse deelgemeente. Overigens op de plaats waar de Van Acoleyens al sinds de 18de eeuw wonen en werken.

“Net die liefde voor Schoonaarde, de liefde voor dit dorp, voor deze deelgemeente, heeft me de stap naar de politiek en vooral naar het Vlaams Belang doen zetten”, aldus Van Acoleyen. “Deelgemeenten worden door de traditionele partijen immers al decennialang vergeten. Behalve dan wanneer het gaat over de gemeentebelastingen, helaas. Voor ons mag en moet hier verandering in komen.”

Van Acoleyen wil absoluut haar steentje bijdragen aan die verandering. “En zo kwam ik logischerwijze bij het Vlaams Belang terecht”, gaat de kersverse voorzitter van Vlaams Belang Dendermonde verder. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat enkel met onze partij en met Barbara Pas, die haar sporen onder meer al verdiende als fractievoorzitter in het federale parlement, hier een frisse wind kan waaien.”

Barbara Pas kijkt alvast uit naar de samenwerking met Isabel Van Acoleyen. “Isabel neemt het voorzitterstokje over van Ilse Annemans, die het voorzitterschap met haar andere bezigheden steeds moeilijker gecombineerd kreeg, maar die ik oprecht dankbaar ben voor al het geleverde werk. Het doet me veel plezier dat Ilse zich ook in de toekomst verder zal inzetten op de Dendermondse gemeenteraad.”, zegt Pas. “En ik ben blij met alweer een vrouw aan mijn zijde. Het kenmerkt onze vrouwvriendelijke partij.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF