Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Noodkreet ouderraad De Schakel

Noodkreet ouderraad De Schakel
Lokaal @ Vlaams Belang

Ons raadslid Stefaan Van Gucht sprong in de bres voor de ouderraad van de gemeentelijke basisschool De Schakel in Baasrode.

Hieronder zijn tussenkomst hierover op de Dendermondse gemeenteraad deze maand:

Collega’s,

De ouderraad van de gemeentelijke basisschool De Schakel in Baasrode stuurde ons allen een noodkreet. Met een met foto’s gedocumenteerde brief klagen zij de staat aan waarin de school zich bevindt. 

De gemeenteschool De Schakel in Baasrode werd gebouwd in de vroege jaren zeventig en heeft structurele problemen. De verwarming valt er, vorige week maandag nog, om de haverklap uit. Na anderhalve week dikke truien-dag werden er vandaag eindelijk elektrische vuurtjes voorzien. Maar we leven op hoop want vorige maand keurden we op deze gemeenteraad de renovatie van de stookplaats goed. Laat ons hopen dat er tegen het koude najaar een goed functionerende nieuwe verwarmingsinstallatie is.

En dan is er natuurlijk het betonrot dat het ganse gebouw aantast. De foto’s die de ouderraad hiervan stuurde, spreken voor zich. Voor de aanpak hiervan is het echter wachten op de nodige subsidies.

Collega’s,

De school heeft daarnaast ook nog een ander probleem en dat is nalatigheid. Essentieel onderhoud dat niet uitgevoerd wordt met soms ernstige veiligheidsproblemen tot gevolg.

Laat ons de foto’s bekijken collega’s:

We zien vloerbekleding waar stukken uitgescheurd zijn en waarvan de randen omhoog gekruld zijn. In een school waar kinderen al eens durven rennen, leidt dit al eens tot valpartijen. Die zijn natuurlijk niet levensbedreigend en blijven meestal beperkt tot een geschaafde knie of gekloven lip.

We zien ook stopkontakten die door het betonrot los van de muur hangen. Er zitten stenen los in de gevel die ook al eens naar beneden durven vallen zonder bescherming. Het is niet omdat er betonrot is dat loszittende elementen niet moeten worden gefixeerd.

En dan zijn er nog enkele zaken die je niet voor mogelijk houdt. De klassen beschikken al een hele tijd over digitale borden, alleen zijn ze meestal niet te gebruiken omdat het merendeel van de jaloezieën defect of kapot zijn en fel zonlicht niet meer geweerd kan worden. Een investering die handenvol geld gekost heeft, wordt teniet gedaan omdat een zonwering niet wordt hersteld.

Deuren worden bij de huur van lokalen door externen met ijzeren “baren” gesloten omdat er geen sleutels meer voorhanden zijn. Het is gewoon beschamend naar bezoekers toe.

Tot slot vraagt de ouderraad of het niet mogelijk is om enige aanduiding naar het secretariaat en het bureau van de directeur aan te brengen. We vragen ons af hoeveel enkele signalisatiebordjes kunnen kosten.