menu
Word Lid
Vlaams Belang bevraagt de Dendermondenaar

Vlaams Belang Dendermonde werkt aan een stevig programma met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. “Een programma, volledig op maat van de Dendermondse burger”, zegt Kamerlid en fractievoorzitter in de gemeenteraad Barbara Pas. “En hoe kunnen we daar beter voor zorgen dan met de hulp van de inwoners van onze stad? Net zoals we dat deden bij de vorige lokale stembusslag, leggen we hen daarom ook nu weer een uitgebreide vragenlijst voor.”

“Ook lokale verkiezingen zijn belangrijke verkiezingen”, stelt afdelingsvoorzitter Isabel Van Acoleyen. “Lokale thema’s staan het dichtst bij de mensen. En het gaat om kwesties die iedereen aanbelangen, zoals netheid, mobiliteit en veiligheid. De mening van de Dendermondenaars hierover ligt ons nauw aan het hart.”

De enquête die deze dagen in iedere bus zal vallen en die ook digitaal in te vullen is, zal voor Vlaams Belang Dendermonde dus als leidraad gebruikt worden voor het verkiezingsprogramma. “Ook in 2018 bleek de bevraging al een bijzonder handig en nuttig werkinstrument”, aldus Pas. “De mensen kunnen niet alleen over veertig zeer uiteenlopende punten hun mening kwijt, ze hebben daarnaast ook de mogelijkheid om zelf pijnpunten of voor verbetering vatbare zaken aan te brengen.”

“Net zoals bij onze vorige bevraging zullen we ook deze keer de resultaten bekend maken”, besluit Pas. “En men zal de weerslag hiervan in ons programma duidelijk terug kunnen vinden. Als het aan het Vlaams Belang ligt, zal dit trouwens ook zijn duidelijke weerslag hebben in het beleid.” Wanneer burgers bijvoorbeeld wijzen op onveilige plaatsen, zoals ze in 2018 deden met de stationsbuurt en de Oude Vest na zonsondergang, mag dat voor het Vlaams Belang geen pijnpunt blijven, maar moet daar zonder aarzelen iets aan gedaan worden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF