menu
Word Lid
Vlaams Belang Dendermonde stelt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober nog zes nieuwe kandidaten voor.

Vlaams Belang Dendermonde stelt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober nog zes nieuwe kandidaten voor. “Stuk voor stuk gedreven, bekwame nieuwkomers, van ervaren tot jong “, aldus lijsttrekker Barbara Pas. “We zetten in op nieuw, enthousiast talent”
Eerste nieuwkomer is Luc De Jonghe (68). Een onbekende is hij in Dendermonde zeker niet. Zo was hij veertig jaar lid van het Dendermondse carnavalscomité en bijna vijftig jaar van de Gilde der Vrije Pijnders. Sinds 1975 was hij bij iedere Ros Beiaardommegang als pijnder trouw op post. Beroepsmatig is hij al sinds 1973 actief in de bewakingssector, waar hij zich specialiseerde in de diplomatieke bewaking, onder andere in verschillende ambassades. Zo vervult hij momenteel een buitenlandse opdracht op de Paralympische Spelen in Parijs. De Jonghe wil zich in zijn stad vooral inzetten op het vlak van veiligheid, cultuur en sport.
Wim Moonen (64) is dan weer al tientallen jaren actief als verzekerings-, vastgoed- en kredietmakelaar. “Daardoor weet ik goed wat er bij de mensen leeft”, zegt hij. “Voor mij primeren dan ook de veiligheid, het verkeersbeleid en de dienstverlening in het algemeen.”
Het lijstje wordt verder aangevuld met Rosette De Kimpe (53) uit Baasrode. Zij kan bogen op een jarenlange carrière in de horeca. Veiligheid op straat is haar prioritair. En dan is er nog Ans Perrault (40), bachelor biotechnologie. Zij was laborante, maar schoolde zich om en werkt nu als financieel deskundige bij de federale overheid. “Ik wil me inzetten voor de hulp aan kinderen met een beperking”, zegt ze. “Als moeder van kinderen met een beperking ondervond ik immers dat op dit vlak nog heel veel werk aan de winkel is.”
Yannick Peeters (39) uit Sint-Gillis is paardenliefhebber en logistiek medewerker in Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius. Tegengaan van verstedelijking is voor hem een grote zorg van. “We moeten het afwisselend landschap met een landelijk karakter behouden, en opteren voor een goede combinatie natuur, landbouw en tuinbouw, met respect voor de boeren”, klinkt het. Ook Wieland Janssens (27), tuinman en vendelier, deelt die mening. Hij wil ook meer aandacht voor welzijn van en activiteiten voor de jeugd.
Lijsttrekker Barbara Pas ziet de nieuwkomers graag op haar kieslijst staan. “Want elk zinnig mens zal toegeven dat Dendermonde na een jarenlang beleid van stilstand dringend nood heeft aan verandering”, stelt ze. “Hoe kan die verandering beter bewerkstelligd worden dan met nieuwe, bekwame en enthousiaste mensen? Onze partij besefte dit ten volle en zette daarom vooral in op nieuw politiek talent.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF