menu
Word Lid
Vlaams Belang start petitie tegen verdwijnen van geldautomaten

Vlaams Belang Dendermonde voerde vandaag op de markt in Baasrode actie tegen het steeds meer verdwijnen van geldautomaten. Bij deze gelegenheid werd meteen een petitie opgestart voor een blijvende goede bereikbaarheid van deze automaten.

Om besparingsredenen stoot de bankensector in snel tempo geldautomaten af. De helft van de Vlaamse dorpen heeft zelfs geen enkel automaat meer. In Dendermonde zijn vooral de deelgemeenten het slachtoffer. Zo verdwijnt in Baasrode binnenkort de laatste automaat. “Dit is een onaanvaardbare evolutie”, zegt Dendermonds gemeenteraadslid Stefaan Van Gucht. “Veel mensen kunnen niet zonder cash geld als betaalmiddel. De automaten moeten net beter bereikbaar zijn dan vandaag het geval is.”

Niet alleen voor de kwetsbare en oudere mensen, voor wie de snelle digitalisering problematisch is, maar ook voor de handelaars moet cash geld steeds gebruikt kunnen worden. Vandaag worden er nog heel vaak kleinere aankopen mee gedaan. “De banken brengen met hun platte besparingsoperaties al deze mensen in de problemen”, gaat Van Gucht verder. “Op herhaaldelijk aandringen van onze fractie in de gemeenteraad heeft het Dendermondse stadsbestuur ondertussen een schrijven gericht aan de bankensector. En in de Kamer heeft het Vlaams Belang minister van Werk Pierre-Yves Dermagne ook al meermaals opgeroepen om dringend werk te maken van regelgeving over de bereikbaarheid van geldautomaten.”

Voor het Vlaams Belang is een goede bereikbaarheid van geldautomaten geen overbodige luxe maar een noodzaak. En duidelijk ook voor de mensen op de markt van Baasrode, die in grote getale de petitie ondertekenden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF